HomeNieuws Woerdens Techniek Talent: Driedaagse wordt groter dan ooit

Woerdens Techniek Talent: Driedaagse wordt groter dan ooit

Actueel

Bij de vijfde editie van de Techniek Driedaagse worden vanaf dinsdag vierduizend leerlingen verwacht. De organisatie probeert meer dan voorheen de ouders bij het project te betrekken.

Woerden Techniek Talent_014
Afbeelding: Woerdens Techniek Talent 2012

De Techniek Driedaagse in Woerden, die basisscholieren enthousiast moet maken voor de technische vakken, is dit jaar groter dan ooit door de deelname van circa duizend leerlingen en ouders van scholen uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Het evenement wordt van 5 tot en met 7 november gehouden in een voormalige bedrijfshal van werkvoorzieningsschap De Sluis aan de Carrosserieweg 1 in Woerden. De organisatie laat weten dat inmiddels al 2.400 kinderen zijn aangemeld en rekent bij de avondopenstelling op 7 november op meer dan 1.500 kinderen en ouders.

Speels

Het doel is kinderen op een speelse manier in aanraking te brengen met techniek, hen bewust te maken dat techniek onderdeel uitmaakt van ons dagelijks leven en dat werken in technische beroepen leuk en interessant is. Dit moet er toe leiden dat de kinderen bij hun beroepskeuze ook een loopbaan in de technische sector overwegen. “De kinderen vinden de techniekdagen allemaal superleuk”, zegt Marieke van der Kleij van de organisatie. ”Maar toch gaat maar een zeer klein aantal scholieren daadwerkelijk de techniek in. Daarom proberen wij ook steeds meer de ouders erbij te betrekken. Zij beslissen immers mee over de schoolkeuze”.

Tijdens de driedaagse geven tientallen bedrijven korte workshops van 5 minuten. Van der Kleij: “Bijvoorbeeld een lampje maken, een deuk slaan in een auto en ‘m er zelf uithalen, zelf werken met licht en geluid, zware voorwerpen takelen en verplaatsen, en leren hoe je metaal moet buigen of friet bakken zonder vet.”

Om de scholieren te begeleiden zijn er iedere dag 120 stagiaires uit het MBO aanwezig. Bij de avondopenstelling kunnen de scholieren aan hun ouders laten zien wat ze gedaan hebben. Voorafgaand aan de driedaagse kunnen de scholieren meedoen aan een techniekwedstrijd. Dit jaar is de opdracht: bouw een duurzaam vervoermiddel over land, water of door de lucht. De beste scholier wint een uitje naar NEMO in Amsterdam voor de hele klas. Het idee achter deze wedstrijd is dat de leerlingen zich voorafgaand aan de Techniek Driedaagse alvast oriënteren op de diverse branches in de techniek. De winnaar wordt op donderdagavond bekend gemaakt. De organisatie van het evenement is in handen van de Stichting Woerdens Techniek Talent. Dat is een samenwerkingsverband van circa driehonderd bedrijven, onderwijsinstellingen en gemeentebesturen uit de gemeenten Woerden, Montfoort, Bodegraven, Reeuwijk en Oudewater.

Bron: AD Woerden (31 oktober 2013)

Nieuws

Meer nieuws

Woerdens Techniek Talent: Driedaagse trekt 2500 kinderen

Actueel

Veertig basisscholen uit Woerden en omgeving hebben meegedaan een de Techniek driedaagse. Het jaarlijkse evenement laat...

Woerdens Techniek Talent: Techniek Driedaagse is uniek!

Actueel

Dat de gisteren begonnen Woerdense Techniek Driedaagse een evenement is van formaat, blijkt al bij aankomst. Al op de...

Woerdens Techniek Talent: Scholieren proeven aan techniek

Actueel

Metselen, aan auto's sleutelen, fotolijstjes maken en naambordjes lassen. Ruim 2400 leerlingen van basisscholen en middelbare...

+