icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 30 mei 2012

Sterrenberg: Hoogste punt zorggebouwen Abrona in Huis ter Heide

Op woensdag 30 mei is op feestelijke wijze gevierd dat het hoogste punt bereikt is van twee nieuwe zorggebouwen voor Abrona op Sterrenberg in Huis ter Heide.

De zorggebouwen die op Sterrenberg worden gerealiseerd zijn bestemd voor cliënten van Abrona, mensen met een verstandelijke beperking. In totaal komen er zeven nieuwe zorggebouwen. Het eerste is in het voorjaar van 2012 opgeleverd; tussen nu en eind 2013 worden de overige zes gebouwen opgeleverd. In totaal zal dan circa 14.500 m2 nieuwbouw zijn gerealiseerd.

Sterrenberg_001
Hoogste puntviering Zorggebouwen Abrona Sterrenberg te Huis ter Heide

De zorggebouwen zijn ontworpen door Soeters van Eldonk Architecten en Van Egmond Totaal Architectuur. Beide bureaus zijn eveneens ontwerpers van de woningen op Sterrenberg. De architectuur van marktwoningen en zorggebouwen sluit naadloos op elkaar aan, waardoor de zorggebouwen, met een kleinschalige uitstraling, passend zijn opgenomen in de verschillende buurtjes op Sterrenberg. Er is sprake van zogenaamde omgekeerde integratie: de mensen met een verstandelijke beperking die hier al woonden, krijgen er met de komst van vierhonderd marktwoningen nieuwe buren bij. Voor de uitontwikkeling van de zorggebouwen en het vormgeven van het proces van omgekeerde integratie voor de nieuwe wijk wordt samengewerkt met ZorgID.

 

Het aanbod van marktwoningen is divers: van eengezinswoning tot vrije kavel maar ook appartementen in diverse afmetingen en prijsklassen. Een deel van de woningen zal in de sociale sector als koop- en huurwoning worden aangeboden. Door de centrale ligging (Zeist, Amersfoort en Utrecht liggen op steenworp afstand) is de wijk geliefd bij zowel de stadsliefhebber als de liefhebber van rust, ruimte en groen.

Sterrenberg is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed in samenwerking met ZorgID. De bouw wordt uitgevoerd door Bouwcombinatie Sterrenberg, bestaande uit Boele & Van Eesteren en Bébouw Midreth. De infrawerkzaamheden worden uitgevoerd door KWS Infra en Gebr. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek.

 

Informatie over het gehele project is te vinden op www.wonenopsterrenberg.nl.