icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 28 april 2015

Opnieuw snelle verkoop energienotanul woningen De Hoven in Sterrenberg, Huis ter Heide

Begin maart is VolkerWessels Vastgoed gestart met de verkoop van 18 gezinswoningen in deelplan De Hoven in project Sterrenberg. Nog geen twee maanden later zijn alle woningen succesvol verkocht.  De bouw is in handen van Bouwcombinatie Sterrenberg, bestaande uit Bébouw Midreth en Boele & Van Eesteren (beiden VolkerWessels ondernemingen). De bouwvoorbereiding is inmiddels gestart.

De succesvolle verkoop van het project De Hoven kan worden toegeschreven aan een combinatie van de ligging van Sterrenberg midden in het groen en dicht bij voorzieningen, de aansprekende architectuur van de woningen en een scherpe prijsstelling. Verkoopmanager Evert-Jan van de Haar: “Met de mogelijkheid van energienotanul bieden wij onze klanten een unieke kans om te kiezen voor nieuwbouw, duurzaamheid èn maandelijks te genieten van lage woonlasten”.

Energienotanul

Consumenten zijn enthousiast over het door VolkerWessels ontwikkelde energienotanul-concept. Energienotanul wordt de nieuwe standaard in de bouwwereld: woningen waarvan de energielasten nul kunnen zijn. Het doel is tweeledig, minimale woonlasten voor bewoners en forse reductie van de CO2 -uitstoot tijdens de levensduur van de woning. Vijf woningen worden standaard gebouwd volgens het energienotanul principe en kopers van de overige woningen hebben de mogelijkheid om hiervoor te kiezen. De verwachting is dat een groot deel van de kopers dit ook zal doen. Duurzaamheid is zeer in trek in de wijk Sterrenberg. Inmiddels zijn er al meer dan veertig woningen gebouwd, volgens het energienotanul-concept en blijft de vraag naar duurzame woningen onverminderd groot.

 

De gezinswoningen in De Hoven liggen aan kleinschalige dorpsstraatjes en vormen samen hofjes. De buurt is bovendien direct gelegen aan de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. De architectuurstijl van Soeters van Eldonk Architecten refereert aan de jaren ‘30, maar ook moderne stijlkenmerken zijn prominent aanwezig. Erkers, dakkapellen, royale dakoverstekken, luifels en genuanceerd metselwerk zorgen voor een rijke uitstraling met een persoonlijk tintje. De slogan “Centraal wonen in het groen” is dan ook met recht van toepassing.

 

De ruime gezinswoningen hebben een woonoppervlak van 118 m2, een inhoud van ruim 400 m3 en een vrije achtertuin op het zuiden. De woningen hebben een verkoopprijs vanaf € 229.000 v.o.n. en vanaf € 248.500 v.o.n. voor een energienotanul woning. Alle achtien woningen zijn ondertussen verkocht. De verwachting is, dat de woningen in het eerste kwartaal van 2016 kunnen worden opgeleverd.

Over Sterrenberg

Op Sterrenberg worden in totaal vierhonderd marktwoningen gerealiseerd, waarvan op dit moment ruim de helft reeds is gebouwd of in aanbouw is. Het woningaanbod is divers: van eengezinswoningen tot vrije bouwkavels en van appartementen tot twee-onder-een kapwoningen. Een deel van de woningen wordt in de sociale sector als koop- en huurwoning aangeboden. Op Sterrenberg is sprake van zogenaamde omgekeerde integratie: de mensen met een verstandelijke beperking die in één van de zeven nieuwe zorggebouwen wonen, krijgen er met de komst van de vierhonderd marktwoningen nieuwe buren bij. Door de centrale ligging (Zeist, Amersfoort en Utrecht liggen op steenworp afstand) is de wijk geliefd bij zowel de stadsliefhebber als de liefhebber van rust, ruimte en groen.

 

Meer informatie over het project is te vinden op www.wonenopsterrenberg.nl.

 

Het Informatiecentrum Sterrenberg is elke werkdag geopend voor bezoekers van 9.00 tot 17.00 uur en tevens op afspraak. De grote gebiedsmaquette is hier permanent opgesteld en alle informatie is aanwezig om een goed beeld te schetsen over het wonen op Sterrenberg.